Sinir blokajı tedavisi şiddetli migren ataklarını azaltıyor

Migren Hastalarına Umut: Sinir Blokajı Tedavisi İle Baş Ağrıları Kontrol Altında!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı, İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ömer Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç kullanımına rağmen geçmeyen şiddetli migren ataklarında uygulanan “sinir blokajı” tedavisine ilişkin bilgi verdi.

Migrenin sadece baş ağrısı olmadığını vurgulayan Karadaş, bu ağrıya eşlik eden ışık-ses hassasiyeti, bulantı ve kusma gibi belirtilerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Karadaş’a göre, her 6 kişiden 1’i migren hastası ve ülkemizde 14 milyon migren hastası bulunmaktadır.

Prof. Dr. Karadaş, migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda “sinir blokajı” yöntemiyle baş ağrısı süresini önemli ölçüde azaltabileceklerini ifade etti. Migren hastalarının sıkça kullandığı ağrı kesicilerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Karadaş, bu nedenle alternatif tedavilere yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin İlk Baş Ağrısı Blokaj Ünitesi

SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk baş ağrısı blokaj ünitesinde uygulanan tedavinin detaylarına da değinen Prof. Dr. Karadaş, bu yöntemin ağrıların kontrol altına alınmasında etkili olduğunu belirtti. Günlük olarak yaklaşık 100 hastaya sinir blokajı tedavisi uygulandığını söyleyen Karadaş, özellikle inatçı vakalarda 10 seansa kadar bu tedavinin devam edebildiğini aktardı.

Karadaş, hastaların yaşadığı süreci ve tedavi sonrası hayatlarındaki değişiklikleri de dile getirdi. Migren atakları nedeniyle sosyal hayatının olumsuz etkilendiğini belirten hastalar, sinir blokajı tedavisiyle ağrılarının azaldığını ve hayat kalitelerinin arttığını ifade ettiler.

Özellikle tedaviden fayda gören hastaların hikayeleri, migrenle mücadele eden diğer insanlara umut olmaya devam ediyor. Artık migren ağrılarından kurtulan hastalar, sinir blokajı tedavisinin kendilerine sağladığı olumlu etkilerle hayatlarını daha keyifli hale getirdiklerini vurguluyorlar.

Related Posts

Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyor

Halk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü: Anoreksiya nervoza nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya nervoza riski nasıl azaltılır?

Anoreksiya nervoza, sadece kilo problemi değil, ciddi bir zihinsel sağlık sorunudur. Peki, zayıflık takıntısının görünmeyen yüzü olan bu hastalık nedir, belirtileri nelerdir? Anoreksiya Nervoza riski nasıl azaltılır? İşte, Anoreksiya nervoza hakkında bilmeniz gerekenler…

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli