Yapay Zeka ile Görme Engelliler İçin Yeni Ufuklar Projesi Sertifika Töreni Düzenlendi

Yapay Zeka ile Görme Engelliler İçin Yeni Ufuklar Projesi Sertifika Törenine Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Körler Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yapay Zeka ile Görme Engelliler İçin Yeni Ufuklar Projesi”nin sertifika töreni, Ankara Kalkınma Ajansı’nda düzenlendi.

2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Kalkınma Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçirilen projede, 6 kadın ve 12 görme engelli birey, yapay zeka teknolojileri alanında eğitim aldı.

Engelli bireylerin yapay zeka destekli araçları kullanma yeteneklerini geliştirerek istihdama katılımlarını sağlamayı hedefleyen projenin sertifika töreninde konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, engellilerin yapay zeka eğitimlerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kalkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın destekleriyle çağın gereksinimlerine cevap vermeye çalıştıklarını belirterek, “Yapay zeka ve dijital dönüşüm, modern dünyanın hızla ilerleyen unsurlarından biridir. Ankara Kalkınma Ajansı olarak, özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatını iyileştiren, sosyal devlet anlayışını yansıtan projelere destek olmaya özen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Başkanı Belma Yılmazyiğit ise projenin bir eğitim programından daha fazlası olduğunu, toplumsal dönüşüm adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Yılmazyiğit, “Bu projeyle gelecekte daha da ileriye gideceğimizi düşünüyoruz. Bu, sadece eğitim anlamına gelmiyor, aynı zamanda iş fırsatlarını ve istihdamı artırma anlamına geliyor. En büyük hedefimiz, istihdam olanaklarını artırmak. Projenin devamında atılacak adımlar konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Adem Yılmaztürk ise aldıkları eğitimin kişisel gelişimleri açısından son derece faydalı olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2 ay boyunca 85 saat eğitim aldık. İşlem önceliği, kodlama ve yapay zeka uygulamaları gibi konuları öğrendik. Bir oyunun nasıl geliştirildiğini öğrenmek çok değerliydi. Bu eğitim programı sayesinde yeni yetenekler edindik.” değerlendirmesinde bulundu.

Sertifika Töreni, kursiyerlerin sertifikalarını almasıyla sona erdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklam
Kaynak: AA / Efsa Çağla Yavuz – Güncel

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir